Ден на отворените врати

Химик за ден бъди и Институт по катализ посети

На 3 Юни 2019 г. в Институт по катализ на БАН ще се проведе Ден на отворените врати. Инициативата е част от тържественото отбелязване на 150-годишнината от основаването на Българската академия на науките.

Ще станете свидетели на интересни и забавни експерименти.

Програмата съдържа демонстрационни опити и кратко представяне на Институт по катализ при Българската академия на науките, като водещ научно-изследователски и научно-приложен център по катализ в България. Ще бъдат представени разработените и реализирани до този момент катализатори, както и проекти по които се работи. Гостите на Института ще видят нагледно възможно ли е да се запалят водата и желязото без кибрит, как се приготвя химически коктейл и възможно ли е да се появи самият дух от лампата на Аладин. Учените от Института са приготвили и други интересни изненади, които ще видите само, ако дойдете при нас!

ПРОГРАМА

11.00 – Откриване на Деня на отворените врати – приветствие от директора на Института.

11.10 – Представяне на дейността на Института по катализ – презентация.

11.20 – Забавни химически опити, представени от млади учени от Института.

12.30 – Запознаване с дейността на Института – обиколка из научни лаборатории и представяне на различни проекти, по които Институтът работи.

Очакваме Ви!

Започваме точно в 11.00 часа на адрес:

София, ул. „Акад. Г. Бончев“ бл. 11, ет. 2 в Семинарна зала № 225.

За повече информация и заявки за посещение:

доц. д-р Христо Колев (hgkolev@ic.bas.bg), доц. д-р Стела Минковска (stelamin@ic.bas.bg) и гл. ас. д-р Петя Петрова (petia@ic.bas.bg) или канцеларията на ИК-БАН на тел. 02 979 35 63.

Отзиви

Репортажът по НОВА ТВ може да гледате тук.

Репортажът по БНТ може да гледате тук.Демонстрации на ученици от Национална природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов“.